Παρίσι: τα καλύτερα εστιατόρια για να εντυπωσιάσετε

Από τα τραπέζια τους έχουν περάσει όλοι οι VIP της πόλης. Γιατί πάνω από ένα πορσελάνινο πιάτο με καραβίδες και παγωμένο λευκό κρασί στο κρυστάλλινο ποτήρι κλείνονται οι πιο σημαντικές συμφωνίες. Πάντα υπό το διακριτικό βλέμμα του sommelier.


Le Grand Vefour
Κάθε επίσκεψη στο Παρίσι, συμπεριλαμβάνει γεύμα στα βραβευμένα με δύο αστέρια Michelin τραπέζια του Guy Martin που μας ταξιδεύουν στις παραμονές της Γαλλικής Επανάστασης. Ο διάσημος σεφ ταΐζει την κακομαθημένη Παριζιάνικη μπουρζουαζία με φουά γκρα πάπιας, κίτρινο και πράσινο μάνγκο μαριναρισμένο σε μπαχαρικά, αλμυρή κρέμα από κάστανα, φουντούκια, μανιτάρια με ψιλοκομμένα σέλινα, τεύτλα και μαϊντανό. Για κυρίως, βακαλάος ψήνεται σε δερμάτινη εστία, με μαύρο ρύζι, ραδίκια και αφρό από λεμόνι και για γλυκό compotée από σύκα, αρωματισμένο με μπαχαρικά μέσα σε τραγανιστή πραλίνα Ιδανικό για ένα γεύμα μετά την επίσκεψη σας στο Λούβρο, μιας και είναι πολύ κοντά. (17 rue de Beaujolais, τηλ.: 0033 1 42965627, www.grand-vefour.com, από €100 το άτομο).








Alain Ducasse au Plaza Athénée
Ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια όλου του κόσμου με τρία αστέρια Michelin και το αρχηγείο του διάσημου chef. Όπως είναι φυσικό, εδώ χρησιμοποιούνται τα καλύτερα υλικά ανάλογα με την κάθε εποχή. Εκτός από την αισθητική στο πιάτο, στο διάκοσμο έχουν γίνει επίσης θαύματα. Τοιχογραφίες στους τοίχους σετάρονται υπέροχα με μοντέρνα art de la table και επιβλητικούς πολυέλαιους. Οι γαρίδες ταρτάρ ετοιμάζονται μόνο κατόπιν παραγγελίας και αν υπάρχουν ψήνονται μόνο με ζωμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι για να μην αλλοιωθούν τα πλούσια αρώματα της θάλασσας (25 Avenue Montaigne, τηλ.: 0033 1 5367 6500, www.alain-ducasse.com, από €200 το άτομο).







L'Atelier de Joël Robuchon
Δεν πρόκειται για το πιο hot table του Παρισιού, αλλά για τον hot πάγκο, ο οποίος περικυκλώνει μια ανοιχτή κουζίνα με μεταλλικά ράφια και όλα τα υλικά σε κοινή θέα. Λαχανικά, λεμόνια, πλεξίδες σκόρδα, διάφανα βάζα με ζυμαρικά, συνθέσεις από ψωμιά, πολύχρωμα γυάλινα δοχεία, πίκλες, στάχυα και μανταρίνια που μαρινάρονται σε μαύρο πιπέρι. Στους τοίχους έργα των Jackson Pollock και Robert  Rauschenberg, αγαπημένων ζωγράφων του Robuchon. Στα κόκκινα δερμάτινα σκαμνιά βολεύονται επιχειρηματίες (μέχρι το επόμενο meeting) και πανέμορφα μοντέλα που τρώνε αφράτες σαλάτες με γαλλικό μαρούλι και λιαστές ντομάτες μέχρι το επόμενο casting. Ο François Benot -υπεύθυνος για τα γλυκά- μας προτείνει ποικιλία από μικρές πάστες, ενώ ο επί χρόνια sommelier του Joël Robuchon, Antoine Hernandez, ένα ποτήρι Coume del Mas με γαργαλιστική επίγευση καραμέλας. Και οι δυο, όπως και όλοι οι μάγειρες, φορούσαν ατσαλάκωτα μαύρα κοστούμια Zhongshan, με κόκκινες λεπτομέρειες. Μην προσπαθήσετε να κάνετε κράτηση. Όλοι εδώ περιμένουν υπομονετικά (5 rue de Montalembert, τηλ.: 0033 1 42 22 56 56, http://atelier-robuchon-saint-germain.com, από €80 το άτομο).










Βρείτε τα υπόλοιπα εστιατόρια στο άρθρο του ArtTable



Tags:Παρίσι φαγητό εστιατόρια 

Προηγούμενο

7 παράξενες αφορμές για να ταξιδέψετε στην Ευρώπη

Επόμενο

Τα πιο εντυπωσιακά bar ξενοδοχείων στον κόσμο.