10 πράγματα που μπορώ να κάνω και να δω

1. Ξεναγηθείτε στο Camp Nou, το γήπεδο μιας από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, της FC Barcelona. Απαραίτητη και η επίσκεψη στο μουσείο της ομάδας με την τεράστια συλλογή από κύπελλα, φωτογραφίες και σουβενίρ των διάσημων παικτών της.

2. Ανακαλύψτε ένα προς ένα τα διάσημα έργα του Gaudi που βρίσκονται σε όλη την πόλη όπως το παραμυθένιο Parc Guell,  η Casa Battlo ή η La Pedrera (Casa Milà).
 
3. Νιώστε δέος με μια επίσκεψη στην επιβλητική γοτθική εκκλησία Sagrada Família. Πρόκειται για το τελευταίο και μεγαλύτερο έργο του Gaudi, που αποτέλεσε την ψύχωση των τελευταίων ετών της ζωής του. Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1882 και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. 
 
4. Περπατήστε στην Barceloneta. Η άλλοτε γειτονιά της εργατικής τάξης, των ψαράδων και της βαριάς βιομηχανίας έχει μετατραπεί στο ακριβότερο κομμάτι γης της πόλης.
 
5. Χαθείτε στις μυρωδιές, τα χρώματα και τις γεύσεις ανάμεσα στους πάγκους της La Boqueria. Βρίσκεται στη Rambla δίπλα στην Όπερα και αποτελεί την παλαιότερη υπαίθρια αγορά της Ευρώπης.
 
6. Επισκεφτείτε τον Καθεδρικό της πόλης. Πρόκειται για εξαιρετικό παράδειγμα γοτθικής καταλανικής αρχιτεκτονικής, κτισμένος μεταξύ 1298 και 1450. Σκοπός ήταν να είναι ορατός σε όλη την επικράτεια και σε αυτό οφείλουμε το μέγεθός του.
 
7. Θαυμάστε τα έργα του Πικάσο στο Museu Picasso. Ο ζωγράφος έζησε τα πιο δημιουργικά του νεανικά χρόνια στη Βαρκελώνη και η σημερινή τοποθεσία του Μουσείου-έκθεσης των έργων του ήταν και δική του επιθυμία. Η έκθεση αριθμεί πάνω από 3.500 κομμάτια.
 
8. Αφιερώστε μια ολόκληρη μέρα στο Monjuic που αποτέλεσε έδρα των Ολυμπιακών Αγώνων του 1992. Σημαντικά μουσεία, προσεγμένα πάρκα, όμορφα καφέ και εστιατόρια και απίστευτη θέα στην πόλη συνθέτουν το σκηνικό του.
 
9. Οργανώστε οικογενειακή απόδραση στο βουνό Tibidabo.Το τεράστιο λούνα πάρκ που ατενίζει την πόλη από τα 500 μέτρα, έχει οτιδήποτε θελήσετε: τρενάκι, συγκρουόμενα, ελεύθερη πτώση, κάστρο του τρόμου, δωμάτιο με μαγικούς καθρέφτες, προσομοιωτή πτήσης κ.α. Αν πεινάσετε θα βρείτε πολλά εστιατόρια για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας.
 
10. Ζήστε την εμπειρία μιας μουσικής παράστασης όπερας, κλασικής ή και επιλεγμένης σύγχρονης ή απλά περιηγηθείτε στο χώρο του Palau de la Música Catalana. Έχει ανακηρυχθεί ως χώρος Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και αρχιτεκτονικά αποτελεί επιτομή του κινήματος του μοντερνισμού.

 

Επόμενο

Sagrada Familia