10 πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Βενετία

1.Γευτείτε το καλύτερο παγωτό της Βενετίας στην Gelateria Patagonia στη γωνία της πλατείας Campo Santa Margherita. Θεϊκή η γεύση σοκολάτα-ρούμι.

2.Επισκεφθείτε τη συλλογή της Πέγκι Γκούγκενχαϊμ και να θαυμάσετε έργα σύγχρονων καλλιτεχνών όπως οι Πικάσο, Μιρό, Πόλοκ και Μαγκρίτ.  

3.Θαυμάστε τα κορυφαία έργα της βενετσιάνικης τέχνης από το Μεσαίωνα ως το Μπαρόκ και το Ροκοκό στην εκπληκτική συλλογή της Accademia.

4.Προμηθευτείτε καταπληκτικές χειροποίητες μάσκες στο Ca’ Macana, στη γωνία της πλατείας Campo San Barnaba.

5.Δείτε την εκπληκτική βυζαντινή Βασιλική του Αγίου Μάρκου στην ομώνυμη πλατεία. Έγινε ο Καθεδρικός της πόλης το 1807.

6.Θαυμάστε το Palazzo Ducale, που υπήρξε η επίσημη κατοικία 120 δόγηδων που κυβέρνησαν την Βενετία ως το 1797. Αποτελεί συνδυασμό βυζαντινής, γοτθικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, χτισμένο από ροζ και λευκό μάρμαρο.

7.Πάρτε το βαπορέτο για μια βόλτα στο φημισμένο Canal Grande. Είναι το μεγαλύτερο κανάλι της πόλης ενώ στις δύο πλευρές του θα δείτε εντυπωσιακά κτίρια όπως γκαλερί, εκκλησίες και palazzi.

8.Φωτογραφήστε την διάσημη γέφυρα Rialto. Είναι η παλαιότερη από τις τέσσερις γέφυρες που διασχίζουν το Canal Grande ενώ στις δύο πλευρές της θα βρείτε απαστράπτουσες μπουτίκ.

9.Για να απολαύστε το καλύτερο ηλιοβασίλεμα και καταπληκτική θέα στη λιμνοθάλασσα στο café Al Chioschetto στο Zattere συνοδεία spritz – βενετσιάνικο απεριτίφ με λευκό κρασί, Amaro και σόδα.

10.Επισκεφθείτε το μουσείο που βρίσκεται στο νησί Murano για να μάθετε τα πάντα για τα διάσημα γυαλιά, όπως την τεχνική του φυσητού γυαλιού αλλά και συλλογές από τον 15ο ως το 20ο αιώνα.

Προηγούμενο

Ca' Macana

Επόμενο

Ostaria Boccadoro