Φλωρεντία για αρχάριους: Όλα όσα πρέπει να κάνετε την πρώτη φορά.


Μια πόλη-θησαυρός με παλάτια, υπέροχα κτήρια, ρομαντικές γέφυρες και γωνιές που σε ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο. Αν βρεθείτε για πρώτη φορά στη Φλωρεντία να τι πρέπει να κάνετε:

Να επισκεφθείτε το Ναό της Santa Maria del Fiore (το γνωστό Duomo) για να θαυμάσετε τον κόκκινο θόλο-σύμβολο της Φλωρεντίας. Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες του κόσμου και ολοκληρώθηκε κατασκευαστικά το 1436.
 

 

Να  επισκεφτείτε το  Museo Ferragamo με έργα τα παπούτσια που σχεδίασε ο διάσημος δημιουργούς από την αρχή της καριέρας του το 1920 μέχρι και τα τέλη των ‘60s. Palazzo Spini Ferroni, piazza Santa Trinita 5/r, τηλ.: 0039 0553360456, www.salvatoreferragamo.it
 

 
Επισκεφθείτε το Palazzo Uffici. Θα χρειαστεί μια ολόκληρη μέρα αλλά συνιστά την απόλυτη εισαγωγή στην Αναγέννηση. Να είστε προετοιμασμένοι ότι θα χρειαστεί να περιμένετε αρκετή ώρα στην ουρά. Για να κερδίσετε χρόνο και χρήμα μπορείτε να κάνετε κράτηση τα εισιτήρια σας μέσω web. Extra tip: Έξω από τα μεγαλύτερα μουσεία της πόλης, υπάρχει διαπιστευμένο προσωπικό που πουλά online tickets σε υψηλότερες τιμές. Μην αντισταθείτε στο πειρασμό αν δεν θέλετε να περιμένετε περίπου μια ώρα. (Piazzale degli Uffizi 6).  
 

 
Να πιείτε καφέ στο θρυλικό Gilli Cafe στην piazza della Repubblica με βελούδινες ζεστές σοκολάτες και πραλινέ κρεμίνι. 
 
 
Να διανύσετε με ένα παγωτό χωνάκι την Ponte Vecchio, τη παλιά γέφυρα του Ταντέο Γκάντι, όπως κάνουν και οι βέροι φιορεντίνοι. 
 

 
Να ανεβείτε στο λόφο Fiesole για απολαύσετε το γυαλιστερό πανόραμα της Φλωρεντίας. 
 

 
Να δείτε την αρχαιότερη στον κόσμο Ακαδημία Καλών Τεχνών (Galleria dell' Accademia), που δημιπουργήθηκε από τον Μιχαήλ Άγγελο το 1563. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης, το San Marco. Στέκι φοιτητών και μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές της πόλης. 
 

 
 
Να ανεβείτε στην κορυφή του Campanile di Giotto. Σας περιμένουν 414 σκαλοπάτια αλλά θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από το κοντινότερο σημείο, τον περίφημο τρούλο του Brunelleschi στον Καθεδρικό αλλά και πανοραμική θέα της πόλης.
 

 
Να γλυκαθείτε με παγωτό σοκολάτα-πορτοκάλι στο Gelateria Vivoli, το οποίο ύστερα από λαϊκή απαίτηση παραμένει ανοιχτό και το χειμώνα (Via Isola delle Stinche 7r).
 

Tags:Φλωρεντία  Museo Ferragamo  Spazio Arti e Mestieri  Boboli  Ponte Vecchio.  Φλωρεντία 

Προηγούμενο

Περίπατο σε ένα πολύ μυστικό κήπο

Επόμενο

Φλωρεντία: Τι να αποφύγετε