10 πράγματα που μπορώ να κάνω και να δω

  1. Ανεβείτε στο London Eye για να απολαύσετε πανοραμική θέα στην πόλη που φτάνει στα 40 χλμ. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο τροχό στον κόσμο και αποτελείται από 32 γυάλινες κάψουλες. Μαγευτικές οι περιστροφές τις βραδινές ώρες.
  2. Επισκεφτείτε τον ναό-αριστούργημα, τον St. Paul's Cathedral, που ολοκληρώθηκε το 1710 ύστερα από 35 χρόνια. Αν ανεβείτε τα 251 σκαλιά, θα μαγευτείτε από την Στοά των Ψιθύρων, όπου ψιθυρίζοντας κάτι στον τοίχο ακούγεται ξεκάθαρα στον απέναντι 36,61 μέτρα μακριά.
  3. Περιηγηθείτε στον Tower of London. Πρόκειται για ένα σύνολο 20 πύργων γεμάτων με θησαυρούς και ιστορικά κειμήλια, όπως οι πανοπλίες του Ερρίκου Η' στο λευκό πύργο που μετρά πάνω από 1000 χρόνια ζωής.
  4. Φωτογραφηθείτε με φόντο το ανατολικό ή το δυτικό Λονδίνο από την Tower Bridge, την διασημότερη ίσως γέφυρα της Ευρώπης. Πρόκειται για κατασκευαστικό θαύμα των τελών του 19ου αιώνα.
  5. Σταθείτε δίπλα στα ινδάλματά σας – έστω και στην κέρινη εκδοχή τους – στο Madame Tussaud's. Πρόκειται για μια από τις διασημότερες ατραξιόν παγκοσμίως όπου θα δείτε διάσημους ηθοποιούς, τραγουδιστές, καλλιτέχνες, αθλητές, πολιτικούς και γαλαζοαίματους.
  6. Δείτε τα κτίρια του Κοινοβουλίου. Ολοκληρώθηκαν το 1860 και φιλοξενούν συνολικά 1000 δωμάτια, 100 σκάλες και 11 αυλές. Η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της το καλοκαίρι, οπότε πραγματοποιούνται ξεναγήσεις για το κοινό.
  7. Ξεναγηθείτε στο Αβαείο του Westminster. Πάνω από 600 αγάλματα, τάφοι και αναμνηστικές επιγραφές βρίσκονται στο εσωτερικό του ενώ στον ίδιο χώρο έχουν ταφεί πάνω από 3.300 άνθρωποι μεταξύ των οποίων βασιλιάδες και καλλιτέχνες. Επιπλέον έχουν τελεστεί 14 βασιλικοί γάμοι και τουλάχιστον 38 στέψεις.
  8. Θαυμάστε έργα σύγχρονης τέχνης στο διάσημο Tate Modern, με τα παλαιότερα να χρονολογούνται από το 1500. Ιδανικό φινάλε της περιήγησης με φαγητό στο εστιατόριο.
  9. Παρακολουθήστε την αλλαγή της Βασιλικής φρουράς μπροστά στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Πραγματοποιείται – καιρού επιτρέποντος – κάθε δεύτερη μέρα ενώ από Απρίλιο μέχρι Αύγουστο γίνεται σε καθημερινή βάση στις 11.30 π.μ.
  10. Επισκεφτείτε το Βρετανικό Μουσείο για να θαυμάσετε εκθέματα από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων πολλά αρχαιοελληνικά με γνωστότερα σε εμάς τα γλυπτά του.

 

Επόμενο

London Eye