Ciel Blue

«Το να μαγειρεύεις είναι σαν να ζωγραφίζεις με γεύση και να γράφεις ποίηση με αρώματα». Αυτή είναι ρομαντική άποψη που έχει για τη μαγειρική ο Onno Kokmeijer, ένας από τους δυο σεφ του εστιατορίου και αυτό φαίνεται από τη στιγμή που θα περάσετε τις πόρτες του Ciel Blue. Ο Onno Kokmeijer και ο  Arjan Speelman έχουν αδυναμία στην αυθεντική γαλλική κουζίνα, αλλά και στα φρέσκα προϊόντα. Τα προμηθεύονται οι ίδιοι και οι βοηθοί τους από τις υπαίθριες αγορές και τους προμηθευτές  με τους οποίους διατηρούν ιδιαίτερες σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Καθισμένοι στις αναπαυτικές πολυθρόνες, μπορείτε να χαζέψετε την νυχτερινή θέα της πόλης από τον 23ο όροφο του ξενοδοχείου Okura. Αρχίστε το γεύμα με σολομό Σκωτίας με κατσικίσιο τυρί και συνεχίστε με φιλέτο μπακαλιάρου με μαύρη τρούφα, κουνουπίδι και φύλλα δάφνης. Συνεχίστε με περιστέρι Anjou με κρέμα από φιστίκι Αιγίνης και ελαφρά καπνιστό παντζάρι .Φινάλε, με σοκολάτα γάλακτος και παγωτό με γεύση πικραμύγδαλα λουσμένο με χυμό από χουρμά. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στην wine list, όπου πρωταγωνιστεί το σπάνιο λευκό γαλλικό Chevalier-Montrachet “Les Demoiselles” Grand Cru, L. Latour. Ανοιχτό μόνο για δείπνο.

Inside tip: Για να μην βγείτε εκτός budget, αντί για φαγητό απολαύστε ένα ποτήρι κόκκινο Saumur-Champigny με ευρώ 9 στο μπαρ Twenty-Third με εξίσου εκπληκτική θέα.

Προηγούμενο

Yamazato

Ferdinand Bolstraat 333

Ferdinand Bolstraat 333

Τηλέφωνο:0031 20 6787111

Website:http://www.cielbleu.nl