10 κορυφαίοι chef μοιράζονται τις αγαπημένες τους επιλογές.


Oι πιο διάσημοι chef, μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά τους και τις αγαπημένες τους πρώτες ύλες από όλο τον κόσμο, από το μυστικό εκείνο συστατικό για σάλτσες μέχρι συμβουλές για το που θα φάτε το καλύτερο κοτόπουλο.

Πορτογαλία και Δανία με την Αna Ros
 Η chef επιλέγει πάντα την Πορτογαλία και συγκεκριμένα τη Λισαβόνα για τα φρέσκα ψάρια της και συγκεκριμένα τις σαρδέλες. Μπορείτε ακόμα να τα αγοράσετε σε δοχείο με ελαιόλαδο, τα οποία είναι ζωγραφισμένα με διάφορα χρώματα. Όσο για τη Δανία, μας προτείνει την Κοπεγχάγη και το Μirabelle, ένα εστιατόριο με δικό του αρτοποιείο, με μοναδικό αλεύρι και ξυλόφουρνο υψηλών θερμοκρασιών. https://www.mirabelle-bakery.dk/en/mirabelle-bakery-restaurant

Στην Νέα Υόρκη και το Ρέικιαβικ με τον Tom Kerridge
 Ο chef με τα δύο Michelin αστέρια, έχει ανακαλύψει την αγαπημένη του σάλτσα στα στενά της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για την sriracha sauce, μια πικάντικη σάλτσα φτιαγμένη με αποξηραμένα τσίλι που συνοδεύει σάντουιτς και αλλαντικά. Σύμφωνα με τον Tom, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε το burger με την sriracha sauce στο καλά κρυμμένο cocktail bar The Garret (https://thegarretbars.com). Σ’ ένα διαφορετικό ταξίδι στο Ρέικιαβικ o chef, βρήκε την αδυναμία του. Τον πιο καλό καφέ που έχει πιει στη ζωή του. Οι ντόπιοι κάθονται έξω από καφετέριες τυλιγμένοι σε κουβέρτες, πίνοντας έναν εξαιρετικό και δυνατό καφέ.



Το Λονδίνο του Υotam Ottolenghi 
O Iσραηλινός διάσημος σεφ έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στο Λονδίνο. Αγαπάει το Τhe Ginger Pig (https://thegingerpig.co.uk/), αφού εκεί βρίσκει τα αγαπημένα του ρολάκια με λουκάνικο. Η ζύμη τους είναι βουτυρώδης και ελαφριά και το λουκάνικο με διάφορα βότανα γευστικότατο. Όταν θελήσει να πιει τον αγαπημένο του καφέ, πηγαίνει στο Camden και στο Coffee Jar, όπου όπως μας λέει, θα βρούμε τον πιο ποιοτικό καφέ της πόλης. 83 Parkway, Camden Town, London NW1 7PP, Ηνωμένο Βασίλειο

Λιγυρία και Βόρεια Ισπανία με την Ruthie Rogers
Η chef του River Café, ενός κορυφαίου εστιατορίου του Λονδίνου για 31 χρόνια τώρα, έχει αδυναμία στα θαλασσινά και τα ψάρια. Όταν βρίσκεται στην Λιγυρία, δεν παραλείπει να επισκεφτεί το εστιατόριο του Gianni Franzi στην Vernazza (https://www.giannifranzi.it/english/restaurant.html), όπου θα παραγγείλει ένα fritto misto, με καλαμάρια, γαρίδες και αντσούγιες. Οι αντσούγιες είναι η αδυναμία της, αφού αποτελούν βασικό συστατικό στην μαγειρική της. Τις καλύτερες τις βρίσκει στο Conservas Ortiz της Ισπανίας, μια αγορά πάνω από τον Βισκαϊκό Κόλπο.



Στο Παρίσι και την Τοσκάνη με τον Francis Mallmann
O Αργεντίνος βασιλιάς της φωτιάς αγαπάει την Τοσκάνη για τον πιο απλό λόγο: για τον άγριο μάραθο που χρησιμοποιούν στις συνταγές τους. Σε κάθε ταξίδι του φροντίζει να προμηθεύεται επαρκή ποσότητα με την οποία μαρινάρει το κρέας. Για εκείνον αυτό είναι το πιο πολύτιμο μυστικό. Υψηλή θέση στην καρδιά του έχει όμως και το Παρίσι, όχι για κάποιο στέκι ή για κάποια υπαίθρια αγορά αλλά για τον πιο σημαντικό λόγο. Την στάση και τον σεβασμό για το φαγητό συνολικά και τις γαστρονομικές παραδόσεις που γυρνούν στο μυαλό του κάθε φορά που ανάβει τα κάρβουνα.  

Κινέζικο στην Νέα Υόρκη και σάντουιτς στη Βαρκελώνη με τον Gaston Acurio
Το ιδανικό γαστρονομικό ταξίδι για τον Gaston Acurio περιλαμβάνει δύο βασικές στάσεις. Μια στην Chinatown της Νέας Υόρκης, στο μικρό μαγαζάκι που ονομάζεται Sun Ming Jan, για τα γευστικά λουκάνικα που φτιάχνονται καθημερινά, από πάπια μαριναρισμένη σε τζιν. Η δεύτερη στάση είναι στην Βαρκελώνη και στο εστιατόριο Tickets (https://elbarri.com/restaurant/tickets/), όπου ο Albert Adria φτιάχνει σάντουιτς με σπιτικό ψωμί που μοιάζει με muffin, γεμιστό με χοιρινό μαριναρισμένο σε ισπανικές γεύσεις. 



Ο David Munoz έχει αδυναμία στην Ισπανία 
Ο chef του Νobu και του Hakkasan αγαπάει την Ισπανία για πολλούς λόγους. Εκεί βρίσκει τον καλύτερο μαύρο χοίρο, κατά τη γνώμη του το καλύτερο κρέας για μαγείρεμα. Μπορείτε να το δοκιμάσετε κοκκινιστό στιφάδο, τηγανητό σε γουόκ ή απλώς στη σχάρα. Aλλά και όταν έχει να κάνει με τα θαλασσινά, στην Αστούριας βρίσκει τους καλύτερους αχινούς κατά τους χειμερινούς μήνες. Είναι υπέροχα νόστιμοι, με απίστευτα κρεμώδη υφή και μια διακριτική γεύση της θάλασσας.

Στην Πορτογαλία και την Βαρκελώνη με τον Martin Morales
Ο chef που εκτόξευσε την περουβιανή κουζίνα στο Λονδίνο, επισκέπτεται συχνά την Πορτογαλία για το μοναδικό τυρί της  Serra da Estrela. Αυτό το μαλακό, πρόβειο τυρί με βασική ωρίμανση, θα το βρείτε στο Manteigaria Silva, ένα εξαιρετικό κατάστημα στη Λισαβόνα που υπάρχει περισσότερα από 125 χρόνια. (https://www.manteigariasilva.pt/pt/). Δεύτερη στάση η Βαρκελώνη, στο μπαρ στο La Medusa 73 στην εσωτερική αγορά Ninot, για να δοκιμάσετε το καλύτερο καλαμάρι γόνο της Μεσογείου (Mercat del Ninot, C. de Mallorca 135, 08036).



Στη Γαλλία με την Αnne-Sophie Pic
Η chef με τα δύο αστέρια Michelin έχει ιδιαίτερη αδυναμία στη Γαλλία. Σύμφωνα με εκείνη, το Agrumes Bachès κοντά στο Perpignan πρέπει να είναι μια από τις καλύτερες διευθύνσεις για εσπεριδοειδή σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα σας μαγέψουν οι μυρωδιές και τα αρώματα, ειδικά το murcott, ένα καλοκαιρινό φρούτο σαν μανταρίνι που αποτελεί βάση για πολλά γλυκά. Στο Παρίσι όμως βρίσκει κάτι εξίσου βασικό για την κουζίνα: Τα πιάτα. Το Jars Ceramistes κατασκευάζει τα πιο όμορφα κεραμικά σερβίτσια σε λευκές και τυρκουάζ αποχρώσεις. https://www.jarsceramistes.com/lab

Στην Γαλλία και το Λονδίνο με την Clare Smyth
Η πρώτη Βρετανίδα chef με 3 αστέρια Michelin επισκέπτεται το Λονδίνο το φθινόπωρο για να δοκιμάσει τα καλύτερα στρείδια που έχει φάει ποτέ, στο  Bentley's Oyster Bar & Grill (https://www.bentleys.org/), σερβιρισμένα με λεμόνι, λευκή πιπεριά και συνοδευόμενα από ένα ποτήρι σαμπάνιας. Την αδυναμία της όμως στις τρούφες, και συγκεκριμένα την μαύρη τρούφα Perigord, καλύπτει στη Γαλλία. Έχει έντονη, αρωματική μυρωδιά και ελαφρώς πικάντικη, πικρή γεύση. Μπορείτε να την βρείτε στα πιο ποιοτικά deli και στις υπαίθριες αγορές. Είναι λίγο ακριβή, αλλά αξίζει τον κόπο, αφού μπορείτε να την φάτε ωμή πάνω από ζυμαρικά ή σε μια ομελέτα.



Tags:chef φαγητό εστιατόρια 

Προηγούμενο

12 υπέροχοι δρόμοι της Ευρώπης

Επόμενο

7 ξενοδοχεία-ερωτικές φωλιές σε όλο τον κόσμο