Βερολίνο: 8 πράγματα που πρέπει να κάνετε


Οργανώνετε απόδραση στο Βερολίνο και αισθάνεστε μπερδεμένοι μέσα στις πάμπολλες επιλογές που προσφέρει; Η δική μας πρόταση είναι να ακολουθήσετε τις επόμενες 8 κορυφαίες προτάσεις και να κινηθείτε ανάλογα με τον καιρό. Οι ηλιόλουστες μέρες στο Βερολίνο δεν πρέπει να χάνονται ενώ οι βροχερές είναι ιδανικές για επισκέψεις σε ενδιαφέροντα μουσεία ή και.. brunch houses!

 

Επίσκεψη στον τελευταίο όροφο του Reichstag, Mitte

Το νέο-μπαρόκ οικοδόμημα που στεγάζει τη γερμανική Bundestag (το Κοινοβούλιο) έχει διασωθεί από βομβαρδισμούς, φωτιές, τους Ναζί, για να επιστρέψει ως σύμβολο μιας νέας εποχής για τα πολιτικά της χώρας. Το γυαλί συμβολίζει την πολιτική διαφάνεια. Μια επίσκεψη σ’ αυτό τον ανοιχτό και εντελώς δημοκρατικό πια χώρο, δημιούργημα του Sir Norman Foster, επιβάλλεται, όμως προσέξτε. Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα και προτού κάνετε την επίσκεψή σας θα πρέπει να υποβάλετε μια ηλεκτρονική αίτηση στο www.visite.bundestag.de , τουλάχιστον τρεις εργάσιμες μέρες νωρίτερα. Είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 8π.μ. ως τις 11μμ.

 


Περπάτημα στο Tiergarten

Κάντε το όπως οι Βερολινέζοι. Ώρα για στρετς, περπάτημα ή ποδήλατο στο πιο διάσημο πάρκο της πόλης. Είτε αναζητάτε γνωστά μνημεία είτε μια μπύρα κι ένα λουκάνικο κι ένα ήσυχο μέρος να κάνετε ηλιοθεραπεία, όλα θα τα βρείτε εδώ. Μην ανησυχήσετε αν κάποια στιγμή χαθείτε. Το πάρκο είναι διάσπαρτο με χάρτες που σας δείχνουν την ακριβή σας θέση.

 


Ψώνια και καραόκε στο Mauerpark

Το Mauerpark είναι μια από τις πιο μεγάλες και πολυσύχναστες κυριακάτικες αγορές του Βερολίνου. Εκεί θα βρείτε τα πάντα, από ρούχα τοπικών σχεδιαστών μέχρι κούτες γεμάτες πειρατικούς δίσκους. Ακόμη κι αν η φήμη της εξαπλώνεται κι αυτό κάνει τις τιμές να ανεβαίνουν, μπορείτε ακόμα να βρείτε κομψά vintage ρούχα ή διακοσμητικά για το σπίτι. Είναι επίσης χώρος συνάντησης για τις ιδιαίτερα διάσημες υπαίθριες συναντήσεις τραγουδιού και διασκέδασης, τα Bearpit Karaoke. Ξεκίνησαν το 2009 κι από τότε χιλιάδες κόσμου έχουν δοκιμάσει τις φωνητικές τους ικανότητες σε μια διοργάνωση που στόχο έχει να γίνονται όλοι μια παρέα. www.bearpitkaraoke.com

 


Εξερευνήστε το Βερολίνο με βάρκα

Στις όχθες του ποταμού Spree θα βρείτε πολλούς ταξιδιωτικούς πράκτορες για να σας ξεναγήσουν στην πόλη με ένα διαφορετικό τρόπο: εν πλω. Η άλλοτε διαιρεμένη πόλη αποκαλύπτει μιαν άλλη ομορφιά, ενώ αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις υπηρεσίες ενοικίασης καγιάκ για να την εξερευνήσετε μόνοι σας. Μια πληθώρα τουρ εξερεύνησης της πόλης διαθέτουν οι  Stern und Kreis ( www.sternundkreis.de ) Reederei Riedel ( www.reederei-riedel.de ) Περί τα 25€ το τουρ