Δωρεάν online παραστάσεις από τη Metropolitan OperaΕν μέσω της παγκόσμιας επιδημίας του κορονοϊού, πολλοί πολιτιστικοί χώροι έχουν καταστήσει δυνατές τις εικονικές περιηγήσεις στους χώρους τους και την online παρακολούθηση των shows τους. Ανάμεσά τους και η Metropolitan Opera ανακοίνωσε την Παρασκευή, ότι ξεκινώντας από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου θα ανεβάσει διαδικτυακά μερικές από τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις της, ώστε να μπορούν όλοι να τις παρακολουθήσουν δωρεάν.

 

Όπως είπε ο γενικός διευθυντής, Peter Gelb, κάθε ημέρα στις 7.30 το απόγευμα θα ανεβαίνει στην ιστοσελίδα της Metropolitan Opera (www.metopera.org) και ένας θησαυρός από τη συλλογή των τελευταίων 14 ετών της και θα παραμένει διαθέσιμος για προβολή για 20 ώρες.

Πέρα από τους λάτρεις της όπερας που θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από την άνεση του σπιτιού τους τις αγαπημένες τους παραστάσεις, και εσείς που δεν είχατε πιο πριν επαφή με το συγκεκριμένο μουσικοθεατρικό είδος, είναι μία καλή αφορμή να το γνωρίσετε. Πού ξέρετε; Μπορεί με την ευκαιρία του υποχρεωτικού αυτοπεριορισμού, να αποκτήσετε ένα καινούριο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον!

Παρακάτω ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων, για να μη χάσετε καμία.

 

Δευτέρα 16 Μαρτίου

Η Carmen του Ζορζ Μπιζέ που μεταδόθηκε ζωντανά στις 16 Ιανουαρίου 2010, σε παραγωγή Yannick Nézet-Séguin, με πρωταγωνιστές την Elīna Garanča και τον Roberto Alagna, και διηγείται την ιστορία καταστροφής του στρατιώτη Δον Χοσέ λόγω του έρωτά του για τη τσιγγάνα Κάρμεν, ανοίγει την αυλαία των online παραστάσεων.

 

Τρίτη 17 Μαρτίου

Δεύτερη έρχεται η πιο αγαπημένη όπερα του Πουτσίνι, η περίφημη La Bohème, που υμνεί τον έρωτα του ποιητή Ροντόλφο με τη ράφτρα Μιμί. Μεταδόθηκε στις 5 Απριλίου 2008 και θα την παρακολουθήσετε σε παραγωγή Nicola Luisotti, με πρωταγωνιστές την Angela Gheorghiu και τον Ramón Vargas


Τετάρτη 18 Μαρτίου

Ακολουθεί ο σκοτεινός Il Trovatore του Βέρντι που εξιστορεί την ιστορία εκδίκησης της τσιγγάνας Ατζουτσένα για τον θάνατο της μάγισσας μητέρας της. Θα είναι διαθέσιμη η παράσταση της 3ης Οκτωβρίου 2015 σε παραγωγή Marco Armiliato, με πρωταγωνιστές τους Anna Netrebko, Dolora Zajick, Yonghoon Lee και Dmitri Hvorostovsky.

 

Πέμπτη 19 Μαρτίου

Άλλο ένα έργο του Βέρντι. Πρόκειται για τη διάσημη La Traviata που έχει ως θέμα της την τραγική κατάληξη ενός μεγάλου έρωτα. Θα παρακολουθήσετε το ανέβασμα της 15ης Δεκεμβρίου 2018 σε παραγωγή Yannick Nézet-Séguin, με πρωταγωνιστές τους Diana Damrau, Juan Diego Flórez και Quinn Kelsey.

 

Παρασκευή 20 Μαρτίου

Η La Fille du Régiment του Ντονιτσέττι που πραγματεύεται την ιστορία της υιοθετημένης Marie, και παρουσιάστηκε στις 26 Απριλίου 2008 σε παραγωγή Marco Armiliato, με πρωταγωνιστές τους Natalie Dessay και Juan Diego Flórez, θα σας μεταφέρει μελωδικά στην περίοδο των Ναπολεόντειων πολέμων.

 

Σάββατο 21 Μαρτίου

Το δράμα Lucia di Lammermoor του Ντονιτσέττι επικεντρώνεται στη συναισθηματικά εύθραυστη ομώνυμη ηρωίδα. Η παράσταση που θα παρακολουθήσετε μεταδόθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2009 σε παραγωγή Marco Armiliato, με πρωταγωνιστές τους Anna Netrebko, Piotr Beczała και Mariusz Kwiecien.

 

Κυριακή 22 Μαρτίου

Η συγκινητική όπερα Eugene Onegin του Τσαϊκόφσκι πραγματεύεται τον έρωτα, την απώλεια, την απόρριψη και την απελπισία μέσα από την ιστορία του ομώνυμου ήρωα με τη νεαρή Τατιάνα. Στο ανέβασμά της στις 24 Φεβρουαρίου 2007 που θα δείτε, τους πρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν αναλάβει οι Renée Fleming, Ramón Vargas και Dmitri Hvorostovsky, σε παραγωγή Valery Gergiev.
www.metopera.org

Tags:Metropolitan Opera παραστάσεις όπερα τι να κάνω 

Προηγούμενο

12 διάσημα μουσεία που προσφέρουν εικονικές ξεναγήσεις

Επόμενο

Ένα ταξίδι στις 10 καλύτερες ταινίες του 2019