Εκπαιδευτικά ταξίδια από το Kennedy Space CenterΤώρα που τα σχολεία έχουν κλείσει, πολλά εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα ανά τον κόσμο έχουν προχωρήσει στην ανάρτηση online δραστηριοτήτων επιμορφωτικού χαρακτήρα προτείνοντας έναν δημιουργικό τρόπο αξιοποίησης της παραμονής μας στο σπίτι. Ανάμεσά τους και το Kennedy Space Center στη Φλόριντα της Αμερικής έχει προβεί σε μία αντίστοιχη κίνηση.

 

Εκπαιδευτικά βίντεο προσφέρονται διαδικτυακά για παιδιά από το δημοτικό ως το λύκειο, αλλά και για μεγάλους με σχετικά ενδιαφέροντα. Ήδη από τις 18 Μαρτίου το κέντρο ξεκίνησε κάποιες ζωντανές μεταδόσεις, τις οποίες στη συνέχεια αποφάσισε να αντικαταστήσει με μαγνητοσκοπημένα βίντεο, ώστε να μπορούν περισσότεροι άνθρωποι να τα παρακολουθήσουν τη χρονική στιγμή που οι ίδιοι προτιμούν.

Έτσι, αν μπείτε στη σελίδα του στο Facebook, θα βρείτε αναρτήσεις που πραγματεύονται θέματα, όπως ο τρόπος ζωής και εργασίας των αστροναυτών στο διάστημα ή περιλαμβάνουν αναγνώσεις παραμυθιών σχετικών με το διάστημα σαν το Thereʼs No Place Like Space. Οι πληροφορίες δίνονται από ειδικούς με τρόπο εύληπτο και κατανοητό, ενώ κάτω από τα βίντεο μπορείτε, αν θέλετε, να διατυπώσετε τα ερωτήματά σας και να λάβετε απάντηση σε σύντομο χρονικό διάστημα.Ο τρόπος δηλαδή που λειτουργεί όλο το project μοιάζει αρκετά με τη λειτουργία μίας σύγχρονης σχολικής τάξης. Επομένως, αν τα παιδιά σας έχουν ανησυχίες για τέτοιου είδους ζητήματα, αλλά και μία καλή γνώση της αγγλικής, σίγουρα αξίζει να τους προτείνετε να τα παρακολουθήσουν. Παράλληλα, στην ιστοσελίδα του κέντρου παρέχεται πλήθος δωρεάν εκπαιδευτικού υλικού που παραπέμπει σε χρήσιμα sites και περιλαμβάνει μία σειρά από δραστηριότητες και πειράματα που μπορείτε να δοκιμάσετε μαζί με τα μικρά σας στο σπίτι www.kennedyspacecenter.com/camps-and-education/educator-resources.

 

www.facebook.com/KennedySpaceCenterVisitorComplex

Tags:τι να δω τι να κάνω Kennedy Space Center 

Προηγούμενο

Yoga στο σπίτι

Επόμενο

Ταξίδι στη σημασία της φιλανθρωπίας