Ταξίδι στη σημασία της φιλανθρωπίας

Από μικρά καφέ μέχρι μεγάλα γνωστά εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, πολλά είναι εκείνα τα μέρη που έχουν κλείσει μετά τα προληπτικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Το γεγονός όμως αυτό δεν σταματά πολλά από αυτά στο να συνεισφέρουν και να βοηθούν τις κοινότητες προσφέροντας αναλώσιμα τρόφιμα. 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Γαλλία θα μπει σε δεκαπενθήμερη καραντίνα και ο κόσμος θα μπορεί να βγαίνει μόνο για τα απαραίτητα.   Oι New York Times κατέγραψαν τον προβληματισμό πολλών ιδιοκτητών μπιστρό στο Παρίσι, που πάσχιζαν να βρουν κάτι να κάνουν με τα αναλώσιμα αγαθά αξίας χιλιάδων ευρώ που είχαν μείνει στα ψυγεία τους. Οι υπάλληλοι έκαναν ουρές για να πάρουν στο σπίτι τους λίγο χαμόν, κατσικίσιο τυρί και χοιρινό πατέ, για την διάρκεια της δεκαπενθήμερης καραντίνας. Οι γείτονες ξεχύνονταν μέσα στα μπιστρό για λίγο δωρεάν μοσχάρι μπουργκινιόν, γάλα και τυρί. Μερικά από τα αγαθά πουλήθηκαν σε ένα φούρνο που θα παρέμενε ανοιχτός καθ'όλη τη διάρκεια της καραντίνας. 

Σε μια προσπάθεια να μην πάνε χαμένα τόσα φαγητά η Disneyland στην Καλιφόρνια, ανακοίνωσε ότι, ενώ είναι κλειστή, θα δωρίσει το τεράστιο απόθεμα γαλακτοκομικών προϊόντων, φρούτων, λαχανικών, συσκευασμένων ειδών και γευμάτων στην Second Harvest Food Bank, παρέχοντας γεύματα σε όσους έχουν ανάγκη στην Κομητεία Orange.Πολλά ακόμα αγαπημένα εστιατόρια της Νέας Υόρκης, λόγω του ότι είναι αναγκασμένα να κλείσουν, δωρίζουν τα αναλώσιμα αγαθά στις τράπεζες τροφίμων. Σύμφωνα με το Eater, η ομάδα τροφίμων Quality Branded, η οποία έχει στην κατοχή της στην πόλη της Νέας Υόρκης το Don Angie, το Quality Meats και το Smith & Wollensky , θα δωρίσει τα τρόφιμα της στη φιλανθρωπική οργάνωση City Harvest.

Πολλές επιλογές υπάρχουν και για τους πολίτες της Αμερικής που θέλουν να δωρίσουν φαγητό κατά τη διάρκεια της επιδημίας.Το Feeding America είναι ένα εθνικό δίκτυο από τράπεζες τροφίμων, που συλλέγουν συνεχώς δωρεές. Ακόμα, το No Kid Hungry, είναι ένας οργανισμός που παρέχει γεύματα σε παιδιά που έχουν ανάγκη, όσο τα σχολεία είναι κλειστά. Οι πολίτες μπορούν επίσης να γίνουν εθελοντές στο Meals on Wheels, που φέρνει φαγητό και κάνει συντροφιά σε πολίτες τρίτης ηλικίας. Οι πολίτες έχουν επίσης την επιλογή αν θέλουν να δωρίσουν φαγητό,να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Transfermation την πρώτη υπηρεσία διαλογής τροφίμων κατά παραγγελία. Κάποιος από την εφαρμογή θα παραλάβει τα τρόφιμα και θα τα πάει στην πλησιέστερη υπηρεσία συλλογής τροφίμων, καθιστώντας ευκολότερη την τήρηση και την ομαλή λειτουργία της καραντίνας.

Τέλος, το Ίδρυμα του Σιάτλ ξεκίνησε ένα ταμείο υπέρ του COVID-19 για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της θεραπείας για τους ασθενείς χωρίς υγειονομική περίθαλψη και προκειμένου να παρέχει επιχορηγήσεις στους εργαζόμενους  με προσωρινή μορφή εργασίας(“gig economy”) που δεν δικαιούνται ημέρες ασθενείας.
 

Tags:φαγητό τι να κάνω people 

Προηγούμενο

Εκπαιδευτικά ταξίδια από το Kennedy Space Center

Επόμενο

Οι καλύτερες ταξιδιωτικές ταινίες