Παιχνίδια στο σπίτι με άρωμα ταξιδιού.

Αν είστε από εκείνες τις οικογένειες που λατρεύουν τα ταξίδια, δεν υπάρχει κανένας λόγος να στερηθείτε τη γνώση και τον ενθουσιασμό που προκαλεί στα παιδιά σας η εμπειρία ενός ταξιδιού. Με τις παρακάτω δραστηριότητες, όχι μόνο θα μάθουν νέα πράγματα αλλά θα εκτιμήσουν και τις διαφορετικές κουλτούρες. Και όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται διαβατήριο!

Για διεθνείς μάγειρες
Διαλέξτε μια χώρα που πάντα θέλατε να επισκεφτείτε και μάθετε για ποια γαστρονομική απόλαυση φημίζεται. Είτε είναι macarons από το Παρίσι, είτε brigadeiros από τη Βραζιλία ή ακόμα και η γνωστή και αγαπημένη πίτσα της Ιταλίας. Τα παιδιά θα χαρούν που θα βοηθήσουν και εσείς θα νιώσετε για λίγο ότι βρίσκεστε στον προορισμό που ονειρεύεστε. Και φυσικά θα απολαύσετε όλοι μαζί ότι ετοιμάσετε.Για μικρούς επιστήμονες
Ανακαλύψτε μαζί με τα παιδιά τον κόσμο των ηφαιστείων, φτιάχνοντας ακόμα και λάβα με πλαστελίνες ή υλικά από τον κήπο. Πρώτα διαβάστε μαζί που είναι τα μεγαλύτερα ηφαίστεια στον κόσμο και από πού προέρχεται η λάβα. Μπορείτε ακόμα να δείτε και σχετικά ντοκιμαντέρ. Μια καλή αρχή είναι το Πιτόν ντε λα Φουρναίζ , το Κιλαουέα στη Χαβάη και η Αίτνα στην Σικελία.

Για τους οικολόγους
Βοηθήστε τα παιδιά να μάθουν για τη βιωσιμότητα των τροφίμων και το ταξίδι από τον παραγωγό στον καταναλωτή με οπτικό τρόπο. Πάρτε μερικά είδη από το ντουλάπι, συμπεριλαμβανομένων φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Τα παιδιά μπορούν είτε να ερευνήσουν την προέλευση τους είτε να γράψουν μια λίστα με τις χώρες από τις οποίες προέρχονται τα τρόφιμα.Έπειτα απλώστε ένα παγκόσμιο χάρτη στο πάτωμα. Τα παιδιά μπορούν να τοποθετήσουν τα τρόφιμα στη χώρα προέλευσης για μια συναρπαστική και μοναδική ταξιδιωτική δραστηριότητα.Για βιβλιοφάγους
Δημιουργήστε το δικό σας παραμύθι σε μαγικούς προορισμούς. Χρειάζεστε μόνο ένα στυλό, χαρτί και φαντασία. Επιλέξτε μια χώρα και ερευνήστε τι κάνουν οι ντόπιοι εκεί, οτιδήποτε από αυτό που τρώνε μέχρι το πώς ντύνονται. Πάρτε ένα κομμάτι χαρτί και αφήστε το πρώτο άτομο να γράψει μια πρόταση. Στη συνέχεια, διπλώστε το χαρτί, ώστε η πρόταση να μην φαίνεται στον επόμενο, ο οποίος επίσης γράφει μια πρόταση και διπλώνει το χαρτί. Αυτό συνεχίζεται έως ότου γράψετε μια ολόκληρη περιπέτεια σε όσες σελίδες θέλετε.

Για τους μικρούς γλωσσομαθείς
Μάθετε για τις διαφορετικές γλώσσες του κόσμου. Πολλές χώρες έχουν περισσότερες από μία επίσημες γλώσσες. Γνωρίζατε ότι η Νότια Αφρική έχει 11 επίσημες γλώσσες ; Επιλέξτε μία ή δύο χώρες και μάθετε πώς να λέτε σημαντικές φράσεις σε αυτήν τη γλώσσα.

Tags:τι να κάνω Μένουμε σπίτι 

Προηγούμενο

Ένα νοερό road trip για κάθε δεκαετία της ζωής μας.

Επόμενο

Ένα νοερό road trip για κάθε δεκαετία της ζωής μας.