Προσδεθείτε για ένα εικονικό ταξίδι στο διάστημα.

Σίγουρα το να βρεθούμε στο διάστημα δεν είναι τόσο εύκολο και σίγουρα δεν ήταν στα άμεσα σχέδια μας,  αλλά αυτή η εικονική περιήγηση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) μας φέρνει πολύ κοντά με αυτό που φαντάζει τόσο μακρινό. 
Το Google Arts & Culture είναι ένας θησαυρός για την ιστορία, την τέχνη και τους λάτρεις της επιστήμης. Αυτή η πλατφόρμα υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια, αλλά από τότε που ξεκίνησε το ξέσπασμα του κορονοϊού, έχει γίνει απαραίτητη για όποιον θέλει να «ταξιδέψει» και να ξεφύγει κατά το διάστημα της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Οι εικονικές περιηγήσεις σε μουσεία, εθνικά πάρκα και δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα ήταν σίγουρα εξαιρετικοί τρόποι για να μάθουμε και να διασκεδάσουμε στο σπίτι, αλλά υπάρχει μια άλλη συλλογή διαδικτυακών περιηγήσεων και εκθεμάτων που σίγουρα θα πρέπει να δουν οι λάτρεις του χώρου και των επιστημών - συμπεριλαμβανομένης μιας περιήγησης 360 μοιρών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Αυτή η εικονική περιήγηση χρησιμοποιεί το Google Street View για να εξερευνήσει το διαστημικό σταθμό και μας δίνει την εντύπωση ότι βρισκόμαστε εκεί. Μετακινηθείτε στα στενά τούνελ, δείτε τον απίστευτο εξοπλισμό και  βιώστε πώς είναι να είστε πραγματικός αστροναύτης.Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να εξερευνήσετε το διάστημα στο Google Arts & Culture. Ένα συναρπαστικό διαδικτυακό έκθεμα είναι αφιερωμένο στην προσγείωση στο φεγγάρι, που φέτος γιορτάζει την 51η επέτειό της. 
Ρίξτε μια βαθύτερη ματιά στο διαστημικό πρόγραμμα Apollo εξερευνώντας τις εκατοντάδες φωτογραφίες από την αποστολή Apollo 11, καθώς και ιστορίες για το Columbia Memorial Space Center και το έργο δοκιμών Apollo-Soyuz. Το Google Arts & Culture διαθέτει επίσης ένα εκπληκτικό ενημερωτικό δελτίο που περιγράφει 10 «γεγονότα εκτός του κόσμου» σχετικά με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), ο οποίος είναι ιδανικός για να βοηθήσει τα παιδιά να συμπληρώσουν την διαδικτυακή μαθησιακή τους εμπειρία. Επιπλέον, υπάρχει μια συλλογή από οκτώ πραγματικά εκπληκτικές φωτογραφίες από το διάστημα που θα σας κάνουν να εκτιμήσετε ακόμη περισσότερο τον μικρό μπλε πλανήτη μας. 

Υπάρχουν επίσης δεκάδες συγκεκριμένα διαδικτυακά εκθέματα για να διαλέξετε, όπως μια έκθεση που επικεντρώνεται στις γυναίκες στο διάστημα, μια εξερεύνηση της ιστορίας των αερομεταφορών και μια συλλογή βίντεο που αφορούν την εξερεύνηση του διαστήματος. 

Αν είστε έτοιμοι για απογείωση, δεν έχετε να παρά να ακολουθήσετε το παρακάτω link: https://artsandculture.google.com/streetview/international-space-station

Tags:τι να δω τι να κάνω εικονική περιήγηση 

Προηγούμενο

Σαντορίνη: 10+1 τρόποι να σας μείνει αξέχαστη.

Επόμενο

Αθήνα: H ιστορία της μέσα από 10 εμβληματικά κτίσματα.