Οι καλύτερες οικογενειακές ταινίες που θα σας ταξιδέψουν.

Και αν η μόνη μας επιλογή αυτή τη στιγμή είναι να ταξιδεύουμε μέσα από τον κόσμο των ταινιών, δεν έχουμε παρά να το κάνουμε καλά και φυσικά να βρούμε τις επιλογές εκείνες που θα ταξιδέψουν όλη την οικογένεια. Ακολουθούν ταινίες με απίστευτα σκηνικά από όλο τον κόσμο και πολιτιστικές αφηγήσεις από τις οποίες τα παιδιά μπορούν να μάθουν για τον κόσμο. Ο κατάλογος χωρίζεται σε σειρά καταλληλότητας ανάλογα με την ηλικία, παρόλο που υποστηρίζουμε ότι όλες οι παρακάτω ταινίες είναι άκρως ενδιαφέρουσες και για ενήλικες. 

Για 5 ετών και άνω

Swiss Family Robinson 
Τοποθεσία: Καραϊβική 
Η ιστορία της οικογένειας που ναυάγησε γυρίστηκε στο νησί Τομπάγκο της Καραϊβικής. Το δεντρόσπιτο τοποθετήθηκε σε ένα δέντρο saman κοντά στον κόλπο Goldsborough, ενώ η κύρια παραλία που βλέπουμε είναι ο μικροσκοπικός κόλπος του Ρίτσμοντ, ακριβώς κατά μήκος της ακτής, κοντά στο Belle Garden Bay, που χρησιμοποιείται για τη σκηνή του ναυαγίου. Οι πειρατές επιτίθενται στον όρμο Irvine Bay στη δυτική ακτή, κοντά στο Pigeon Point, το μέρος όπου δύο από τα αγόρια δέχονται επίθεση από ένα ανακόντα,  μια σκηνή για την οποία χρησιμοποιήθηκε ένα πραγματικό φίδι.

Coco
Τοποθεσία: Μεξικό
 Ναι, είναι κινούμενα σχέδια, αλλά, όπως το Παρίσι του Ρατατούιλ, το Μεξικό που απεικονίζεται στην υπέροχη ιστορία της επίσκεψης του μικρού Μιγκέλ στον κάτω κόσμο είναι πιστή αντιγραφή του προορισμού. Το Gran Hotel και το Palacio de Correos της Πόλης του Μεξικό είναι τα σημεία διέλευσης μεταξύ των νεκρών και των ζωντανών, ενώ ο κάτω κόσμος έχει μια ασυνήθιστη ομοιότητα με την πόλη του Guanajuato.
Για 10 ετών και άνω

The Boy Who Harnessed the Wind
Τοποθεσία: Μαλάουι
Όταν ο κακός καιρός και οι εταιρείες καπνού τερματίζουν τη γεωργική δουλειά του πατέρα του στο Wimbe, ανατολικά του Kasungu στο Μαλάουι, ο 13χρονος William Kamkwamba (Maxwell Simba) χρησιμοποιεί την αγάπη του για τις εφευρέσεις και ένα παλιό βιβλίο για να βρει μια λύση. Αυτή η εμπνευσμένη αληθινή ιστορία γυρίστηκε στο ίδιο το Wimbe, χρησιμοποιώντας το σχολείο του και το σπίτι δίπλα από αυτό όπου μεγάλωσε. Ενώ οι πραγματικότητες της ζωής του χωριού είναι έντονες, οι πανοραμικές σκηνές θα σας εντυπωσιάσουν. 

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες
Τοποθεσία: Όλος ο κόσμος
Το remake του 2004 του μυθιστορήματος του Ιούλιου Βερν, μας παίρνει μαζί του σε ολόκληρο τον κόσμο. Η περιοδεία του ζευγαριού γυρίστηκε σε όλο τον κόσμο, αν και υπήρχαν κάποια μυστικά: ενώ η Ταϊλάνδη, η Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν πραγματικά, το Παρίσι και η Νέα Υόρκη του 19ου αιώνα γυρίστηκαν στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένης της γραφικής πόλης του Γκρόλιτς. 
Για έφηβους

Stand By Me 
Τοποθεσία: H.Π.Α
Αυτό το παραμύθι για αγόρια του 1986 είναι πλούσιο σε συγκίνηση, χιούμορ και μαθήματα ζωής για τους εφήβους. Διαδραματίζεται στη φανταστική πόλη του Castle Rock και γυρίστηκε στην αμερικανική πολιτεία του Όρεγκον, με έδρα το Μπράουνσβιλ. Τα περισσότερα από τα σπίτια και τα καταστήματα βρίσκονται γύρω από τη North Main Street της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της αίθουσας της πισίνας και του δείπνου. Η σιδηροδρομική γραμμή όπου ο Gordie (Wil Wheaton) και οι φίλοι του ξεκίνησαν να βρουν ένα πτώμα είναι λίγα χιλιόμετρα νότια στο Cottage Grove, αν και η αξέχαστη σκηνή όπου αποφεύγουν ένα τρένο σε μια γέφυρα είναι στην πραγματικότητα στην Καλιφόρνια, στο Εθνικό Δάσος Shasta-Trinity.

Pride & Prejudice 
Toποθεσία: Ηνωμένο Βασίλειο
Μια περιοδεία σε μερικά από τα εντυπωσιακά σπίτια του Ηνωμένου Βασιλείου, με το Chatsworth House, το σπίτι του κ. Darcy (Matthew Macfadyen), και το Burghley House του Λίνκολνσαϊρ ως Rosings Park . Ενώ η Lizzie Bennet (Keira Knightley) και η οικογένεια βρίσκονται στο λίγο πιο μέτριο Groombridge Place στο Κεντ, βλέπουμε επίσης την ηρωίδα  σε ένα ευρύτερο περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων των λόφων κοντά στο Chatsworth στην περιοχή Peak.
Tags:ταινίες ταξίδι τι να δω τι να κάνω 

Προηγούμενο

Ιωάννινα: Πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε.

Επόμενο

Tα 12+1 καλύτερα virtual tours που μπορείτε να κάνετε.