Τα πιο όμορφα κάστρα της Γαλλίας.


Οι περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται τη Γαλλία για να απολαύσουν όλα αυτά που έχει να προσφέρει το Παρίσι και είναι πολλά: μουσεία παγκόσμιας κλάσης, μια απίστευτη σκηνή για φαγητό και πλούσια κουλτούρα. Πέρα όμως από τη φασαρία του Παρισιού, η γαλλική εξοχή είναι γεμάτη με υπέροχα κάστρα. Από τα αρχαία μεσαιωνικά φρούρια έως τα μεγάλα παλάτια, αυτά είναι τα πιο όμορφα κάστρα που θα βάλουμε σίγουρα στη λίστα μας όταν επισκεφτούμε
ξανά την αγαπημένη χώρα.

Mont Saint-Michel
Το πρώτο και από τα πιο όμορφα κάστρα της Γαλλίας είναι το Mont Saint-Michel. Αυτό το εντυπωσιακό φρούριο και το μεσαιωνικό χωριό βρίσκονται ψηλά σε ένα νησί στα ανοικτά των ακτών της Νορμανδίας και μοιάζουν βγαλμένα από ένα παραμύθι. Χρονολογείται στον 8ο αιώνα και είναι γεμάτο ιστορία και θρύλους, ενώ υπάρχουν τόσα πολλά να ανακαλύψετε που σίγουρα θα πρέπει να αφιερώσετε μια ημέρα. 

Βερσαλλίες
Αυτή η λίστα δεν θα ήταν πλήρης χωρίς το πιο εμβληματικό παλάτι της Γαλλίας, τις Βερσαλλίες. Χρονολογείται στο 1631 και φιλοξενεί μερικές από τις σημαντικότερες ιστορικές προσωπικότητες της Γαλλίας, δηλαδή τη Μαρία Αντουανέτα. Εκτός από το ότι είναι συναρπαστικές, οι Βερσαλλίες είναι γεμάτες με μοναδικά αξιοθέατα, όπως το Hall of Mirrors και οι εντυπωσιακοί κήποι.
Κρυμμένο στο Μπορντό θα βρείτε το Chateau Roquetaillade. Με οχυρώσεις που χρονολογούνται πάνω από 1.000 χρόνια πριν, αυτό το κάστρο είναι τόσο πλούσιο σε ιστορία όσο και σε ομορφιά. Ακόμη και σήμερα κατοικείται από την ίδια οικογένεια από τις αρχές του 1300 και χρησιμεύει ως μια μοναδική εικόνα για τη μακρά και ιστορική πλευρά της περιοχής στο Μεσαίωνα.

Chateau de Chambord
Στην καρδιά της ειδυλλιακής κοιλάδας του Λίγηρα, θα βρείτε τα κάστρα του Chateau de Chambord. Παρά το γεγονός ότι απέχει μόλις δύο ώρες από το Παρίσι, το Chateau de Chambord μοιάζει πραγματικά σαν να βρίσκεται σε έναν δικό του κόσμο που περιβάλλεται από πυκνά δάση και ένα τεράστιο κτήμα. Κατασκευασμένο στις αρχές της δεκαετίας του 1500, αυτό το κάστρο κατέχει επίσης τον τίτλο ως ένα από τα πιο πολύτιμα αριστουργήματα της Αναγέννησης της Γαλλίας.
Chateau d'Angers
Το Chateau d'Angers ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα και φιλοξενεί μερικά από τα πιο πολύτιμα μεσαιωνικά έργα τέχνης στον κόσμο. Ένα από τα πιο δημοφιλή ευρήματα στους τοίχους του είναι το Apocalypse Tapestry, ένα σπάνιο σύνολο από τοιχογραφίες που χρονολογείται από το 1300 και απεικονίζει γραφικά το τέλος που περιγράφεται στο Βιβλίο της Αποκάλυψης.

Chateau de Fontainebleau
Μόλις 55 χιλιόμετρα από το κέντρο του Παρισιού, θα βρείτε την κοινότητα του Fontainebleau που φιλοξενεί ένα εντυπωσιακό κάστρο με το ίδιο όνομα. Το κάστρο αποτελούσε κάποτε την κύρια κατοικία του Ναπολέοντα, χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και είναι επίσης ένα από τα σημαντικότερα κάστρα της Γαλλίας. Αυτοί και άλλοι πολλοί λόγοι, το καθιστούν ένα από τα πιο δημοφιλή στη Γαλλία, με το δικό του μοναδικό στυλ. Chateau du Haut-Koenigsbourg
Στην κορυφή ενός λόφου στην Αλσατία και πλαισιωμένο από τα βουνά Vosges, θα βρείτε ένα στολίδι της μεσαιωνικής εποχής της Γαλλίας. Όπως υποδηλώνει το όνομα, το κάστρο είναι γεμάτο γαλλική και γερμανική ιστορία και υπήρξε διαρκής μάρτυρας της αντιπαλότητας και των συγκρούσεων στα 900 χρόνια που υφίσταται. Δεν είναι μόνο το ίδιο και η ιστορία εντυπωσιακά, αλλά και η τοποθεσία του είναι απλώς μαγευτική.

Tags:κάστρα Γαλλία αξιοθέατα 

Προηγούμενο

Κολωνία: Tι πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε.

Επόμενο

Τα 10 καλύτερα δωρεάν μουσεία στην Ευρώπη.